PREHRANSKO DOPOLNILO
Baby Linbi®
ZA UREJENO MIKROBIOTO OD ROJSTVA DALJE

Baby Linbi® kapljice so namenjene novorojenčkom, dojenčkom in otrokom za vzpostavljanje in normalen razvoj črevesne mikrobiote.

Prehransko dopolnilo je namenjeno tudi nosečnicam, saj je podpora črevesni mikrobioti pomembna za delovanje imunskega sistema, ki varuje nosečnico pred okužbami. V primeru, da je, npr. zaradi zdravstvenih težav, potrebna tudi antibiotična terapija, pa pomaga varovati in obnoviti porušeno črevesno ravnovesje, ki je posledica jemanja antibiotikov.

Dojenčki in otroci do 12. leta: 6 kapljic enkrat na dan, najbolje s hrano
Otroci od 12 let in odrasli: 12 kapljic 1-krat na dan, najbolje s hrano

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Pred uporabo stekleničko dobro pretresite. Pri odmerjanju je potrebno stekleničko držati pod kotom 30°.

6 kapljic odmerite na žličko ali neposredno v mleko oz. hrano.

Da bi se izognili škodljivemu vplivu toplote na bakterije, ne mešajte kapljic z vročimi napitki.

Kapljice so nevtralnega okusa.

Če otrok prejema antibiotike, priporočamo dajanje prehranskega dopolnila Baby Linbi® kapljice vsaj 3 ure po zaužitju antibiotikov.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Poskrbite tudi za zdrav življenjski slog.

Kdaj otrokova črevesna mikrobiota potrebuje podporo?

Otrokova črevesna mikrobiota se prične oblikovati že pred porodom, za njen razvoj (in posledično za razvoj otrokovega imunskega sistema) pa sta najbolj pomembna prvo leto življenja in dojenje. V obdobju dojenja na razvoj otrokove mikrobiote močno vplivata tudi prehrana in splošen življenjski slog matere, a kljub previdnosti lahko njeno vzpostavljanje prekinejo ali zavrejo okužbe in jemanje določenih zdravil, ki običajno spremljajo zgodnje otroštvo. Zato je v tem obdobju v prehrano otroka smiselno dodajati koristne bifidobakterije, ki jih najdete v prehranskem dopolnilu Baby Linbi®.