Probiotično zdravilo brez recepta
LINEX® FORTE

PROBIOTIČNO ZDRAVILO LINEX® FORTE

14 kapsul 28 kapsul

Probiotično zdravilo brez recepta Linex® Forte je edino probiotično zdravilo brez recepta* v Sloveniji, ki s svojimi koristnimi probiotičnimi bakterijami zmanjšuje tveganje za razvoj neželenih učinkov jemanja antibiotikov, zmanjša pogostost in jakost blagih do zmernih prebavnih motenj (zlasti driske, napihnjenosti in napenjanja), ki nastanejo zaradi porušenja mikrobiote v črevesju, ter pomaga hitreje vzpostaviti ravnovesje črevesne mikrobiote.

ODKRIJTE VEČ

Zdravilo brez recepta Linex® Forte je probiotik, kar pomeni, da vsebuje mikroorganizme, ki zaužiti v ustreznih količinah koristijo našemu zdravju.

Linex® Forte vsebuje dve vrsti probiotičnih ali mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus acidophilus, LA-5®, in Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®), ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikrobiote).

Mikroorganizmi so naravno prisotni v našem črevesju. Tam vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje, ki je potrebno za normalno delovanje prebavnih encimov, imunskega sistema in gibanja črevesja (peristaltike). Poleg tega preprečujejo prekomerno razmnoževanje škodljivih bakterij.

Probiotične bakterije v zdravilu Linex® Forte so liofilizirane (tj. osušene pri nizki temperaturi). Zato ga lahko shranjujemo pri sobni temperaturi, ob tem se ohranita oblika in aktivnost bakterij.

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let: 1 kapsula 1- do 3-krat na dan (na primer zjutraj, opoldne in zvečer, odvisno od jakosti težav)

Otroci, stari od 2 do 12 let: 1 kapsula 1- do 2-krat na dan (na primer zjutraj in zvečer, odvisno od jakosti težav)

Otroci, stari od 1 do 2 leti: 1 kapsula 1-krat na dan. Pri driski pri dojenčkih in otrocih, mlajših od 6 let, mora zdravljenje potekati pod zdravniškim nadzorom

Zdravilo Linex® Forte lahko jemljete, dokler se simptomi ne izboljšajo.

Če se driska po 2 dneh jemanja zdravila Linex® Forte ne izboljša, morate obiskati zdravnika.

Pri zdravljenju driske morate nujno nadomeščati izgubljeno tekočino in soli.

Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom od rojstva dalje za preventivo in podporno zdravljenje pri driskah, napenjanju in drugih prebavnih motnjah kot posledica porušenega ravnovesja črevesne mikrobiote, ki jih lahko povzročijo:

  • virusne in bakterijske okužbe prebavil (npr. okužbe z rotavirusi, potovalne driske);
  • zdravljenje s protimikrobnimi zdravili (antibiotiki in drugimi sintetičnimi antimikrobnimi zdravili),
  • obsevanje trebušnih in medeničnih organov.

Neželeni učinki ob uporabi probiotičnih bakterij so zelo redki. Pri največ 1 od 10.000 bolnikov se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

Na slovenskem trgu sta na voljo naslednji pakiranji:

  • 14 trdih kapsul
  • 28 trdih kapsul

Probiotično zdravilo Linex® Forte vam je na voljo brez recepta v lekarnah.

Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25 °C in v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini poleg oznake »EXP:«. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

Probiotično zdravilo
LINEX® LINBI
Linex® Linbi. Probiotik
za vašega otroka.
Probiotično zdravilo brez recepta
Linex® Forte
Linex®Forte vam je na voljo
v pakiranjih s 14 in 28 kapsulami.
Več o izdelku
Probiotično zdravilo brez recepta
Linex®Linbi
Linex®Linbi probiotik
za vašega otroka
Več o izdelku
Prehransko dopolnilo
Lincomplex®
Za podporo črevesju in
imunskemu sistemu.